görgőzés

szakszerűen

Műhelyünkben a mechanikai felnijavítás, azaz az alap görgőzés megvárható.

Nincs szükség időpontegyeztetésre.

Nyitvatartási időben bármikor lehet hozni a mechanikai javításra szoruló felniket.

SOSfelnijavítás = segítség azonnal

06 30 688 6507

Görgőzésről röviden

Görgőzésre akkor van szükség, mikor a felni deformálódott, tehát már nem kör alakú. Sokszor nem is észrevehető deformitásról van szó, szezonális gumicserénél, a centrírozás során derül ki, hogy gond van a felnivel, más néven, hogy üt a felni, vagy tojás alakú.

Máskor már vannak jelei is, ráz a kormány nagyobb sebességnél. (Ráz a felni) Ezek a felnisérülések sokszor ártalmatlannak tűnnek, de ha nincs időben megjavítva, szakszerűen kigörgőzve, hosszú távon tönkre teheti az autó futóművét, ami már drága mulatság lehet.

Van az a fajta felnisérülés is, amikor látható deformitás van a felni peremén, akár egy nagyobb kátyú miatt. Ebben az esetben sincs gond, azt is szakszerűen tudjuk megjavítani.

Esetleg el is repedhet a felni, mikor nagyobb ütés éri az úton egy kátyúba hajtva. Ilyenkor szakszerűen, a megfelelő anyagot használva meghegesztjük a felnit és a repedésen egy csúnya hegesztés var keletkezik. Ahhoz, hogy ez ne okozzon gondot centrírozásnál, vagy használat során a futóműben, lecsiszoljuk a felesleget és megfelelő utómunkával szinte láthatatlanná tesszük a javítás helyét.